Acupunctuur

Aanprikken van specifieke plaatsen op het lichaam met dunne, steriele wegwerpnaalden. Dit heeft als doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.
 

 

Moxa

Verbranden van gedroogd bijvoetkruid in de buurt van een acupunctuurpunt hetgeen een aangename warmte vrijgeeft. Brengt extra Qi naar deze acupunctuurpunten die verwarmd worden. 
 

 

Cupping

Cupping is een methode waarbij een glazen cup vacuüm wordt gezogen op het huidoppervlak. Het stimuleert de doorbloeding, vermindert spierspanning en wordt dus vaak toegepast bij klachten van het bewegingsapparaat zoals rug-, nek- en schouderklachten.
 

 

Ooracupunctuur

Er worden naaldjes in en op het oor geplaatst. Vaak zijn dit verblijfsnaalden of zaadjes. Dit naaldje of zaadje blijft een aantal dagen zitten om de werking van de behandeling te verlengen. Ooracupunctuur is succesvol bij pijnklachten, allergie, als ondersteuning bij het stoppen met roken.
 

 

Fytotherapie

De Chinese kruidentherapie wordt meestal als aanvulling op een acupunctuurbehandeling gebruikt. Evenals bij acupunctuur is het doel van de kruidentherapie om het lichaam weer in balans te brengen, de Yin of Yang versterken, stagnaties oplossen, enz.
 

 

Electro-acupunctuur

Hierbij wordt een lichte stroom op de naald gezet. Bij pijnklachten zorgt het voor een extra stimulans waardoor de pijnklacht vermindert.
 

 

Kindertuina

Zachte massagetherapie van acupunctuurpunten en meridianen voor baby's en kinderen van 0 - 6 jaar. Indicaties: reflux, constipatie,diarree, krampjes, eczeem, astma, oorontstekingen, verkoudheden, hoesten, koorts, nachtwenen, tanden doorbraak, algemeen verzwakt immuunsysteem, vertraagde ontwikkeling, bedwateren, onrust.