Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze therapievorm is over een tijdspanne van vele duizenden jaren ontwikkeld.

De therapie berust op het yin/yang principe en is er op gericht het natuurlijke evenwicht in het lichaam te behouden.

Een disbalans in dit evenwicht verhinderd het vrij stromen van de Qi (=levensenergie) doorheen de meridianen (=energiebanen), wat resulteert in pijn, kwalen, ziekten, tekort aan Qi.

Door het aanprikken van bepaalde acupunctuurpunten en de manipulatie van de naalden wordt op natuurlijke wijze het lichaam en geest in balans gebracht en klachten verdwijnen.

Bij de eerste afspraak vindt een energetisch onderzoek plaats. Dit bestaat uit een anamnese (=ondervraging), tong- en polsdiagnose en verschaft mij inzicht in de klachten waarvoor u bij mij komt. Aan de hand van het patroon in uw disbalans stel ik een behandelplan op.

De eerste behandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. De vervolgbehandelingen een uur. De naalden blijven gedurende 20 - 30 minuten ter plaatse om effectief te kunnen werken.

Naast de klassieke acupunctuur maak ik in mijn praktijk ook gebruik van moxa, cupping, electro-acupunctuur, ooracupunctuur,fytotherapie en kindertuina. Hierover volgt de informatie verderop in de site.